Our new friend who helped us translate at the BMW shop. Thanks a lot mate!

HDI = Human Development Index (Indeks for menneskelig utvikling).

Utsikt over kaoset i Tokyo. Gutta lengter tilbake til skogen!

Fukushima. En stor båt har blitt skylt på land av tsunamien.

Home   

South Korea   Japan   Russia   Mongolia   Ukraina   Polen   sweden   Norway

Funfacts Japan: Innbyggere 126 millioner

                 377835km2 = 335 innbyggere pr km2

                 HDI nr 11

Funfacts Norge: Innbyggere 4,9 millioner

               385186km2 = 12,7 innbyggere pr km2

               HDI nr i

Funfacts Sverige: Innbyggere 9,4 millioner

               450000km2 = 20 innbygere pr km2

               HDI nr 9

Det var med litt delte følelser vi dro til Fukushima for å se på skadene etter jordskjelvet og tsunamien som var i Mars. Bildet viser et av mange steder hvor folk kan komme og minnes de som er borte og som aldri vil bli funnet igjen.

Denne båten lå så langt fra havet at eneste måten å bli kvitt den på er å tygge den i småbiter med en 60 tonns graver.

Det totale kaos er igjen og som kommer til å ta år å rydde opp i.

Final update Korea

Denne 4 etasjes byggningen har blitt dyttet av fundamentet en del meter lengere bort og landet på siden her. Det var flere klosser som dette som hadde veltet når bølgen traff. De første bygningene vi så som hadde skader i denne dalen lå på 16 meter over havet og mange hundre meter fra kaia.

Denne byen som ligger i en vik ble hardt rammet av bølgen siden naturen gjorde at bølgen fikk mer fart og høyde enn den normalt ville fått. De ytterste 100 meterne har sunket med ca en meter og veien var bygd opp for at det skulle være mulig å komme seg rundt. Fotgjenger overgangen ligger godt under vann.

Oppe i alt dette triste kaoset får vi en utrolig flott solnedgang som speiler seg i vannet som er der gatene en gang var.

I seks tiden begynner vi normalt å se etter en passende plass for teltene våre, men noen ganger rekker vi ikke eller vi glemmer det bort. Denne dagen var det så mye å se at det ble nedprioritert. På bildet ser dere Per og sykkelen i en bekk etter at han skulle snu på en skogsvei som var litt for smal. I snuprosessen går bakhjulet utenfor kanten og det eneste jeg ( Torgrim ) ser er lyset som går til himmels, sykkel og mann  forsvinner i samme øyeblikk som jeg sier på intercomen at det kansje ikke er så lurt å rygge lengere. Etter litt hører jeg latter og skjønner at alt er i orden. Av med koffertene, litt hiv og hoy og kjøring oppover en bekk så er sykkelen på den smale sti igjen. Kofferten tok opp støtet i bekken, men var fortsatt like fin. Innfestningen var litt bøyd, men fortsatt brukbar.

10 minutter senere fant vi en camp og etter at maten var varmet var det koffertholderen sin tur på primusen! Med rødglødende rør og noen rapp med hammeren var den så god som ny igjen.

Vår første camp ved havet. Fint, men vi holdt på å blåse bort.

Klippene vest for Sapporo som ligger på Hokkaido, den nordligste øya i Japan. Vi likte dette stedet veldig godt. Siden kun 5 % av Japans befolkning bor på øya er det litt mer plass til oss!

Dette flotte stedet 12 km opp i skogen ble siste camp plass i Japan for denne gang.

Vi besøkte fredsmuseet i Hiroshima for å lære litt om tragedien som skjedde der når Amerianerne slapp atombomben

Her er byen før bomben

Og etter!

En full dag med fredssenter og museum får opp matlysten hos gutta. Her med Per som kokk.

Touratech Japan måtte besøkes. Noen deler ble kjøpt og vi fikk låne verkstedet til å se på kjølevifta mi som hadde laget krøll for oss på vei hit.

----------------------------------------------------------------------------------------------

A quick stop on an amazing road in the mountains of south Japan

A view one can get used to

This beautiful butterfly had a wingspan of 10cm

This landslide was in the road on our way to Hita. Peter is checking if there is more to come!

Peter charged in to the landslide who swollowed his bike. It took the three of us a lot of time getting it out again.

Torgrim and Peter getting the lightest bike over first. For the heavier bikes we had to chop down some trees to make a "road"

Hopefully we can get it out today after it has been to the doctor. Two important sensors were bad, but the problem was that it would take three weeks to get them here. So the main mekanic pulled parts from an innocent 650 Dakar who was locking for a new owner. It was supposed to take two houres, but the work continued after we was driven to our hotell. We wil be picked up again at 10.00 am on a sunday so we can get the bike and continue our trip. Some bikeshops in Oslo has a lot to learn!

The BMW shop in Fukuoka and the current location of my bike ( the 650 )